Welke vaardigheden vraagt ​​contentmarketing en hoe leer je die?

Een contentmaker is een specialist, die zich bezighoudt met het vullen van de sites en sociale netwerken van het bedrijf met relevante en interessante informatie. Bijna alles wat u op internet kunt lezen, is een samenwerkingsverband tussen inhoudmakers, copywriters en marketeers. Hoe schrijf je je in voor contentmarketing? Welke vaardigheden vraagt ​​deze functie? Laten we het eens goed bekijken.

De inhoud van deze blogpost:

1. Blijf contentmarketinggerelateerde artikelen lezen
2. Begin met schrijven
3. Vind inspiratie voor contentmarketing
4. Ga op zoek naar banen
5. Upgrade je vaardigheden

1. Blijf contentmarketinggerelateerde artikelen lezen

Een contentmaker is vergelijkbaar met een schrijver. Je moet boeiend en correct schrijven, zodat een lezer niet bij elk woord struikelt. De beste manier om uw schrijfvaardigheid te vergroten, is door enthousiast te lezen. Breng gewoon wat tijd door in de zee van artikelen, literaire werken en boeken, vooral die welke verband houden met uw interessegebied. Vergeet niet om voor je plezier te lezen, maar literaire werken moeten aandachtig worden gelezen, met een potlood in de hand, om cruciale en interessante informatie op te schrijven. U moet er een gewoonte van maken om op betrouwbare bronnen naar relevant nieuws te zoeken om het tempo van de digitale marketingontwikkeling bij te houden.

De eerste manier om een ​​artikel te schrijven is door wat materiaal te lezen, indrukwekkende citaten en feiten te verzamelen en deze in je artikel te gebruiken. Mensen houden niet van veel praten, ze houden ervan feiten. Jij bent degene die kiest welke informatie je verstrekt. Je hoofddoel is dus om te leren feiten te verzamelen en deze te manipuleren om een ​​bepaalde indruk van de tekst te krijgen.

Lezen:  CrowdHall TikTok-volgers testen, hoe ze helpen

Bovendien zitten er enorme voordelen aan lezen. Op deze manier vind je auteurs wiens stijl je graag zou willen volgen en verdiep je je volledig in contentmarketing en wijs je enkele trucs en tips aan die je schrijfvaardigheid zullen verbeteren. Stop daar niet: bekijk YouTube-video’s, laat u inspireren en blader naar meer informatie. Geloof me, het verzamelen van informatie is het belangrijkste onderdeel van het schrijven van een artikel. Schrijf kort, maar overtuigend door gebruik te maken van bijzonderheden en gegevens. Onthoud dat,

2. Begin met schrijven

Je moet veel schrijven. Houd een dagboek of blog bij over het onderwerp waarin u gespecialiseerd bent (misschien een onderdeel van uw opleiding of een van uw hobby’s). Het kunnen berichten zijn op sociale media, zoals Facebook, of schrijversgemeenschappen zoals Wattpad. Het belangrijkste idee is om regelmatig te posten. Daarna, als je eenmaal je niche hebt gevonden, concentreer je erop en schrijf er zo regelmatig mogelijk over. Produceer blogposts, artikelen, creatieve stukken, tweets, eBooks, e-mailreeksen, webvideoscripts en al het andere. Wees zeer kritisch op uw teksten, kom er keer op keer op terug op zoek naar perfectie.

Al deze dingen zullen je helpen je stijl te vinden, vaardigheden op te bouwen in het omgaan met sociale media, afbeeldingen, koppen en andere verschillende trucs om je berichten op te fleuren. Wanneer je verzamelt ongeveer 5 teksten, elk ongeveer 1000 woorden en zelf geschreven, kunt u een portfolio samenstellen en het beste artikel kiezen om aan uw CV toe te voegen. U kunt een structuur op internet opzoeken en meteen beginnen met zoeken naar vacatures voor contentmarketing. En uw artikel zal een prominente bijdrage zijn aan uw CV.

Lezen:  5 tips voor een succesvol multichannelmarketingplan

3. Vind inspiratie voor contentmarketing

En nogmaals, je moet lezen. Terwijl je artikelen over digitale marketing en economie als geheel bestudeert, kijk je nauwkeurig naar verschillende takken van marketing en economie, vind je bedrijven en marketingposities die bij jou passen. De volgende tips om uw niche te vinden zullen van pas komen:

a) Antwoord aan uzelf: fascineren de waarden en diensten van het bedrijf u diep? Wil je deze sfeer echt verkennen en erover schrijven?

b) Is de branche in ontwikkeling, relevant? Misschien zie je andere manieren waarop het kan verbeteren?

c) Rekruteert het bedrijf of een bedrijf in de buurt contentmakers? Beschikt het over contentmarketingsystemen?

Nadat u dit heeft verduidelijkt, is de volgende stap het vergroten van uw kennis over de producten van het bedrijf en het bladeren door de sociale media, blogs, diensten en inhoud. Probeer de stijl van de inhoud te analyseren. Identificeer patronen en tips die het bedrijf gebruikt om publiek en klanten aan te trekken.

4. Ga op zoek naar banen

Solliciteer op freelance banen en zoek vacatures op Indeed, Jooble of op de website van jouw droombedrijf. Probeer zo ver mogelijk te reiken. Bereid je voor op eindeloze interviews, weigeringen en denk nooit dat je daarmee je tijd verliest. Bij elk sollicitatiegesprek verbeter je je communicatieve vaardigheden en je vermogen om jezelf te presenteren. Het is echt een lonende ervaring.

Lezen:  Wat is marketingmixmodellering? 3 Voordelen & Beperkingen

Het voordeel van contentmarketing is dat je op afstand kunt werken, zodat je niet naar een andere stad hoeft te verhuizen op zoek naar werk. Hoewel u nog steeds proactief moet zijn, kunt u misschien gesprekken beginnen in online contentmarketinggroepen, die vaak hier bij MeetUp te vinden zijn. Wees echter niet arrogant of opdringerig. Laat gewoon zien dat je behulpzaam en betrouwbaar bent, dat mensen je om hulp kunnen vragen en dat je ze niet afwijst. Het idee is om open te staan ​​voor mensen, evenementen en conferenties bij te wonen. Een tip: via LinkedIn en Facebook kun je vrienden vinden die in jouw droombedrijf werken en wellicht met HR in gesprek gaan om naar je CV te kijken.

5. Upgrade je vaardigheden

Als je verder wilt komen in contentmarketing of bij je wilt werken persoonlijke kwaliteiten om een ​​competitieve werknemer te worden, zelfstandig te studeren of online cursussen aan te vragen over de volgende vaardigheden:

A) SEO-optimalisatie. Dit is een nuttig instrument om de site-index te verbeteren en hoger in de onderzoeksresultaten te plaatsen, zodat meer gebruikers deze zullen zien. Als u deze basisprincipes kent, weet u hoe u de website van uw bedrijf kunt promoten en deze dus populairder en gewilder kunt maken.

B) Werk met media, afbeeldingen en video’s. Een enorme bonus is de mogelijkheid om je tekst te illustreren, met programma’s voor afbeeldingen en video’s te werken en deze zo te verzinnen dat deze er aantrekkelijk uitziet;

Lezen:  Hoe u gratis meer TikTok-volgers kunt krijgen in 2024

C) Creatie van landingspagina’s. Het begrijpen van de structuur van een verkopende landingspagina en de mogelijkheid om deze snel in elkaar te zetten, worden ook gewaardeerd door contentspecialisten. Basiskennis van banners en tags is dus nuttig;

D) Mailing. Een contentspecialist kan zich ook bezighouden met teksten voor mailing, daaropvolgende verspreiding en beoordeling van de reacties van potentiële klanten;

e) Analytics-hulpmiddelen, zoals Google of Yandex Analytics en Tables. Herinner je je de rol die feiten spelen in het leven van een contentmaker? Gegevens kunnen worden toegepast op Google-tabellen, daar grondig worden bestudeerd en berekend. Het ondergaat ook enkele andere transformaties, totdat het klaar is om aan een artikel te worden toegevoegd om indruk te maken op een lezer.

Dit zijn dus geweldige hulpmiddelen in digitale en contentmarketing. Ze vullen je cv wel met de nodige kwaliteiten en trekken ook de aandacht van werkgevers. Het enige dat u nodig heeft, is 15 minuten per dag besteden aan het trainen van deze vaardigheden en u wordt een contentspecialist, de beste kandidaat voor elke functie in contentmarketing.

Al met al zijn er veel manieren waarop je een carrière in contentmarketing kunt beginnen, een sector die een beginneling is in marketing, gestimuleerd door pandemieën en zich in een hoog tempo ontwikkelt. Het voordeel is dat je vooruitgang kunt boeken met contentmarketing en de mogelijkheden ervan op nieuwe manieren kunt verkennen, zoals niemand ooit eerder heeft gedaan.

Nieuwe Publicaties:

Aanbevolen