Melding AirTag gedetecteerd bij u in de buurt

De AirTags van Apple zijn kleine trackingapparaten waarmee u verloren voorwerpen kunt lokaliseren. Maar hun gebruiksgemak heeft ook geleid tot zorgen over de privacy. Als u een iPhone of iPad heeft, ontvangt u mogelijk af en toe de melding: 'AirTag gedetecteerd bij u in de buurt.' Laten we eens kijken wat dit betekent en wat u moet doen.

Volgt iemand u? De waarschuwing ‘AirTag gedetecteerd’

AirTags zijn ontworpen om te worden gebruikt om bezittingen zoals sleutels of rugzakken bij te houden. Maar sommige mensen gebruiken AirTags voor lastiger doeleinden. De melding 'AirTag gedetecteerd bij u in de buurt' kan veel dingen betekenen, afhankelijk van de omstandigheden. Daarom vindt u hier een overzicht van wat u moet doen.

Lezen:  Manieren om uw Torrent-downloadsnelheid te verhogen (100% werkt)
Airtag gedetecteerd bij u in de buurt

Wat betekent de melding?

Deze melding betekent dat een AirTag die niet op u is geregistreerd al enige tijd met u reist. Het is een veiligheidsfunctie van Apple die voorkomt dat mensen zonder hun medeweten worden gevolgd.

Bent u in gevaar?

Niet noodzakelijk. Hier volgen enkele scenario's waarin u de melding mogelijk te zien krijgt:

 • Onbedoelde tracking: Het kan zijn dat iemand een AirTag in zijn bezittingen heeft die u per ongeluk hebt meegenomen; denk aan bibliotheekboeken, geleende spullen, deelauto’s etc.
 • AirTag van de buren: Als u dichtbij woont, kan de melding afkomstig zijn van de AirTag van een buurman die zich eenvoudigweg binnen bereik bevindt.
 • Schadelijke tracking: Helaas zijn er gevallen waarin mensen AirTags misbruiken om voertuigen te stalken of te volgen.

Wat u moet doen als u de waarschuwing ziet

 1. Geen paniek: Blijf kalm en beoordeel de situatie.
 2. Controleer uw bezittingen: Kijk goed naar je tassen, kleding en eventuele geleende spullen.
 3. Zoek uw voertuig: Controleer onder de stoelen, in compartimenten en aan de buitenkant (wielkasten, bumpers).
 4. Speel een geluid: Gebruik de optie 'Geluid afspelen' in de melding om u te helpen de AirTag te vinden.
 5. Schakel de AirTag uit. Als u een verdachte AirTag vindt, kunt u deze eenvoudig uitschakelen. De instructies hiervoor verschijnen op uw iPhone wanneer u op de melding tikt. Als u de AirTag uitschakelt, voorkomt u dat degene die deze heeft geplaatst uw locatie kan volgen.
Airtag gedetecteerd bij u in de buurt

Als u een onbekende AirTag vindt

Volg deze stappen zorgvuldig:

Actie Beschrijving
Schakel de AirTag uit Verwijder de batterij. Hierdoor wordt uw locatie niet meer doorgegeven. Instructies vindt u op de website van Apple.
Zoek hulp Als u denkt dat u kwaadwillig wordt gevolgd, neem dan onmiddellijk contact op met de politie. Geef hen de uitgeschakelde AirTag als mogelijk bewijsmateriaal.

Wat je niet moet doen

 • Geen paniek. In de meeste gevallen probeert iemand je niet te stalken. De AirTag kan van iemand zijn die een persoonlijk item heeft laten vallen. Er is ook een kans dat het van een buurman is die regelmatig langs uw huis komt.
 • Negeer de melding niet. Hoewel het een goed teken is als de melding na een tijdje verdwijnt, mag u deze in de eerste plaats niet negeren. Als u toch een AirTag vindt die niet van u is, is het belangrijk om deze uit te schakelen.
 • Ga niet naar huis. Als u deze melding buitenshuis krijgt, ga dan niet onmiddellijk naar huis. Hierdoor kan de persoon die de AirTag heeft geplaatst u opsporen. Ga in plaats daarvan naar een openbare plek waar veel mensen in de buurt zijn.
Lezen:  Hoe VirusTotal werkt: onthulling van de mechanismen van online malware-analyse
Airtag gedetecteerd bij u in de buurt 2

Veilig blijven

AirTags zijn nuttige hulpmiddelen, maar het is essentieel dat u zich bewust bent van de mogelijkheden voor misbruik. Let op je iPhone-meldingen, controleer je omgeving en aarzel niet om hulp te vragen als je je onveilig voelt.

Aanvullende veiligheidstips

Hier volgt een korte tabel met andere veiligheidsmaatregelen die u helpen beschermen tegen ongewenste tracking door een AirTag:

Veiligheidsmaatregel Beschrijving
Controleer uw bezittingen regelmatig Inspecteer regelmatig uw tassen, auto en andere bezittingen om te zoeken naar onbekende apparaten.
Wees voorzichtig bij het vinden van verloren voorwerpen Als u een item vindt waaraan een AirTag lijkt te zijn bevestigd, neem het dan niet mee naar huis. Als u ervoor kiest om het op te halen, breng het dan naar een politiebureau.
Neem contact op met de politie als u zich zorgen maakt Als u zich onveilig voelt of denkt dat iemand u stalkt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie.

AirTags zijn over het algemeen nuttige apparaten, maar het is belangrijk om te weten dat sommige mensen ze kunnen misbruiken. Door waakzaam te blijven en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u veilig blijven.

AirTag-meldingen begrijpen

Wanneer een AirTag die niet op u is geregistreerd, met u meebeweegt, waarschuwt uw iPhone u. Deze functie helpt uw ​​privacy te beschermen.

Lezen:  Kajabi-alternatieven: de beste concurrerende platforms voor cursusmakers

AirTag-technologie en privacy

AirTags zijn ontworpen om mensen te helpen hun bezittingen te lokaliseren via het Find My-netwerk van Apple. Ze zenden een veilig Bluetooth-signaal uit dat apparaten in het netwerk in de buurt kunnen gebruiken om de locatie van de AirTag te detecteren en aan de eigenaar te melden. Belangrijk:

 • Privacy: Apple heeft functies ingebouwd om ongewenste tracking te ontmoedigen. Als het systeem een ​​AirTag detecteert die zich voortbeweegt met een persoon die niet de eigenaar is, stuurt het een bericht alert om die persoon op de hoogte te stellen.
 • Meldingen: Wanneer een onbekende AirTag bij u is, ontvangt u een melding met de tekst 'AirTag gevonden terwijl hij met u meegaat'. Dit kan betekenen dat iemand uw item heeft geleend met een AirTag eraan, of dat iemand uw locatie probeert te volgen.

AirTags moeten een evenwicht vinden tussen nuttig zijn voor het lokaliseren van verloren voorwerpen en de privacy van individuen. Daarom is het begrijpen van de meldingen van cruciaal belang voor het behoud van de persoonlijke privacy en het reageren op mogelijke risico’s.

Veel Gestelde Vragen

Wanneer uw iPhone trilt met de melding 'AirTag Detected Near You', trekt deze uw aandacht. Hier volgt een snelle, duidelijke blik op wat u moet weten als dit u overkomt.

Lezen:  E-commercestatistieken: de 13 belangrijkste KPI's om bij te houden

Waarom ontvang ik mogelijk een melding dat er een AirTag in de buurt wordt gedetecteerd?

Als iemands AirTag na verloop van tijd met u meegaat, weg van de eigenaar, kan uw iPhone u hiervan op de hoogte stellen. Dit is bedoeld om mensen te waarschuwen als de bezittingen van iemand anders (of mogelijk de AirTag zelf) onverwacht bij hen zijn.

Hoe kan men bepalen of een AirTag wordt gebruikt om hun locatie te volgen?

U krijgt een melding dat er een AirTag met u meereist. Door de Zoek mijn-app te gebruiken, kunt u een geluid afspelen op de AirTag om deze te lokaliseren. Als u vermoedt dat u zonder toestemming wordt gevolgd, neem dan contact op met de plaatselijke politie.

Is het mogelijk om een ​​valse waarschuwing over een AirTag te ontvangen, en wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Ja, valse waarschuwingen kunnen voorkomen. Ze worden vaak veroorzaakt door een AirTag in de buurt op een verloren voorwerp of een AirTag van iemand met wie u reist, zoals een familielid.

Welke stappen moeten worden genomen als er een AirTag wordt gevonden die niet van u is?

U moet de Zoek mijn-app gebruiken om een ​​geluid af te spelen en de AirTag te lokaliseren. Eenmaal gevonden, kunt u de instructies op het scherm volgen om het uit te schakelen door de batterij te verwijderen. Meld het incident als u denkt dat uw veiligheid in gevaar is.

Wat is het gebruikelijke tijdsbestek voordat een AirTag een waarschuwing verzendt nadat deze door uw apparaat is gedetecteerd?

Een AirTag stuurt doorgaans een waarschuwing nadat hij van de eigenaar is gescheiden en ongeveer 8 tot 24 uur met u mee heeft gereisd. Dit tijdsbestek is ontworpen om privacykwesties in evenwicht te brengen met praktische bruikbaarheid voor alledaagse scenario's.

Nieuwe Publicaties:

Aanbevolen