Kosten voor vervanging van iPhone-batterijen: vergelijkingstabel

Het vervangen van de batterij voor een iPhone is een veel voorkomende vereiste naarmate het apparaat ouder wordt of als de batterij defect raakt. De kosten voor het vervangen van een iPhone-batterij kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het iPhone-model, de garantiedekking en of de service wordt uitgevoerd via een geautoriseerde serviceprovider of een externe reparatiewerkplaats. Apple biedt een batterijvervangingsservice die voor de meeste gebruikers vaak als een betrouwbare optie wordt gezien. De prijzen voor het vervangen van de batterij door Apple buiten de garantie variëren afhankelijk van het iPhone-model.

Kosten voor vervanging van iPhone-batterijen (geschat)

iPhone-model Reparatiekosten Apple AppleCare+-kosten Derde partij
iPhone 15 $ 99 $ 0 $ 129
iPhone 15 Plus $ 99 $ 0 $ 129
iPhone 15 Pro $ 99 $ 0 $ 129
iPhone 15 Pro Max $ 99 $ 0 $ 129
iPhone 14 $ 99 $ 0 $ 99
iPhone 14Plus $ 99 $ 0 $ 99
iPhone 14 Pro $ 99 $ 0 $ 99
iPhone 14 Pro Max $ 99 $ 0 $ 99
iPhone 13-serie $ 89 $ 0 $ 99
iPhone 12-serie $ 89 $ 0 $ 89
iPhone 11-serie $ 89 $ 0 $ 89
iPhone X, XS, XR-serie $ 89 $ 0 $ 79
iPhone SE (3e generatie) $ 69 $ 0 $ 59
iPhone SE (2e generatie), iPhone 8 en ouder $ 69 $ 0 $ 59

Belangrijk:

  • Garantie en AppleCare+: Controleer of uw apparaat onder de garantie valt of wordt gedekt door AppleCare+. U komt mogelijk in aanmerking voor een gratis batterijvervanging als de batterijstatus binnen de dekkingsperiode onder de 80% daalt.
  • Apple versus derden: Apple biedt batterijvervangingen aan met originele onderdelen, terwijl externe reparatiewerkplaatsen mogelijk alternatieven aanbieden, mogelijk tegen lagere prijzen. Denk aan de afweging tussen officiële onderdelen en potentiële kostenbesparingen.
Lezen:  GiveWP Review: is dit de beste donatieplug-in?

Waar u uw vervanging kunt krijgen:

Sommige gebruikers kunnen externe leveranciers overwegen voor een meer kosteneffectieve oplossing. Deze aanbieders bieden mogelijk lagere prijzen; Het is echter belangrijk om de voor- en nadelen van het gebruik van niet-Apple-services af te wegen, waardoor de resterende garantie mogelijk ongeldig wordt. Gebruikers moeten rekening houden met geautoriseerde serviceproviders om ervoor te zorgen dat hun apparaat in aanmerking blijft komen voor toekomstige ondersteuning van Apple.

Belangrijkste leerpunten

  • De kosten voor het vervangen van de iPhone-batterij worden beïnvloed door het model van de telefoon en de garantiestatus.
  • Apple biedt diensten aan voor het vervangen van batterijen, waarbij de prijzen afhankelijk zijn van de specifieke iPhone-versie.
  • Reparatiediensten van derden bieden mogelijk lagere prijzen, maar kunnen de garantiedekking beïnvloeden.

Overzicht van vervanging van iPhone-batterijen

iPhone-gebruikers kunnen merken dat ze na verloop van tijd de batterij van hun apparaat moeten vervangen vanwege verlies aan capaciteit en prestaties.

Inzicht in de gezondheid en degradatie van de batterij

iPhone-batterijen zijn ontworpen om onder normale omstandigheden tot 80% van hun oorspronkelijke capaciteit te behouden bij 500 volledige oplaadcycli. Degradatie van de batterij kan leiden tot een kortere levensduur van de batterij en tot frequentere oplaadbehoeften. Wanneer de batterijstatus van uw iPhone afneemt, heeft dit invloed op hoe lang uw telefoon kan werken voordat deze opnieuw moet worden opgeladen.

Lezen:  Wat is EDR-beveiliging en hoe werkt het – Techchink

Het batterijvervangingsbeleid van Apple

Apple biedt batterijservice voor iPhones waarvan de garantie is verlopen of voor batterijen die defect raken als gevolg van fabricagefouten. Als uw iPhone onder de garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving valt, kan de service kosteloos worden uitgevoerd. iPhones met batterijproblemen die buiten de garantiedekking vallen, kunnen tegen betaling nog steeds batterijservice krijgen.

Kostenfactoren voor het vervangen van de iPhone-batterij

De kosten voor het vervangen van een iPhone-batterij kunnen variëren. Apple brengt servicekosten in rekening die afhankelijk zijn van het iPhone-model. Voor nieuwere iPhone-modellen geldt bijvoorbeeld doorgaans een hoger tarief, terwijl oudere modellen zoals de iPhone 8 goedkoper zijn. De kosten kunnen ook extra kosten omvatten, zoals verzendkosten en belastingen. Lokale reparatiewerkplaatsen bieden mogelijk andere tarieven dan de prijzen van Apple, waarbij mogelijk onderdelen van andere fabrikanten worden gebruikt voor de vervanging. Het gebruik van een geautoriseerde Apple-serviceprovider garandeert het gebruik van originele Apple-onderdelen.

Serviceopties en overwegingen

Wanneer u een iPhone-batterij moet vervangen, is het van cruciaal belang dat u uw serviceopties en de verschillende daarbij betrokken elementen begrijpt. Dit kan een grote invloed hebben op de kosten, garantie en tevredenheid over de reparatie.

Het kiezen van de juiste dienstverlener

Apple Winkel En Door Apple geautoriseerde serviceproviders (AASP) originele Apple onderdelen en diensten aanbieden. uBreakiFix, een fysieke winkel, is ook een AASP die reparatiecomponenten en kwaliteitsservice op voorraad biedt. Mobiele reparatiebedrijven bieden misschien gemak, maar zorgen ervoor dat ze originele onderdelen van de fabrikant gebruiken voor de beste resultaten.

Lezen:  Preview voor 2024: 7 PPC-wijzigingen waar u op moet letten in 2024

Kosten en services vergelijken

De kosten voor het vervangen van de iPhone-batterij variëren. Appel rekent doorgaans een vast bedrag variërend van $ 69 tot $ 99 gebaseerd op het model, terwijl externe leveranciers dat leuk vinden Eenvoudig te repareren kan diensten aanbieden tussen $ 108 tot $ 130. Zoek naar dienstverleners die een lage prijsgarantie of prijsmatch aanbieden om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt.

Garantie en kwaliteit begrijpen

Apple biedt een 1 jaar beperkte garantie dat geldt niet voor batterijen die bij normaal gebruik versleten zijn. Echter, als je dat wel hebt AppleCare+ en uw batterij minder dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit heeft, is de vervanging mogelijk gratis. Zorg ervoor dat elke serviceprovider die u kiest garantie biedt op hun reparaties om uw investering veilig te stellen.

Nieuwe Publicaties:

Aanbevolen