Hoe de fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress oplossen?

Inhoudsopgave

WordPress is een uitstekend contentmanagementsysteem dat door miljoenen websites wordt erkend vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface en aanpasbaarheid. Maar net als elk ander CMS-platform zijn WordPress-websites niet immuun voor problemen onderweg. Eén van die obstakels die WordPress-ontwikkelaars achter het hoofd kan krabben is de gevreesde “WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding.”

U heeft hard gewerkt om uw WordPress-website te maken en te lanceren. Maar het opent niet zoals bedoeld en de gebruikers zien het bericht “WordPress-fout bij het tot stand brengen van databaseverbinding”. Dat kan frustrerend zijn voor uw websitegebruikers. Bovendien kunt u de website niet weergeven en aanpassen, omdat de gegevens niet kunnen worden opgehaald. Maar maak je geen zorgen; net als zoveel andere veelvoorkomende WordPress-fouten, kan deze vrij eenvoudig worden opgelost.

We hebben deze blog samengesteld om u te helpen begrijpen wat een WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding is, wat de oorzaak ervan is en hoe u deze kunt oplossen.

Wat is een WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding?

WordPress is sterk afhankelijk van zijn database om verschillende soorten informatie met betrekking tot de website op te slaan. Dat omvat de inhoud, instellingen, gebruikersgegevens en meer. Een “WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding” is een veelvoorkomend probleem dat optreedt wanneer een WordPress-site geen verbinding kan maken met de onderliggende databaseserver.

Deze verbinding tussen WordPress en de databaseserver kan soms verstoord zijn of helemaal niet tot stand komen. In een dergelijk geval zal de website niet in staat zijn de benodigde gegevens op te halen om goed te kunnen functioneren, wat tot deze foutmelding leidt.

Deze veel voorkomende WordPress-fout geeft aan dat de website momenteel niet toegankelijk is omdat deze geen gegevens uit de database kan ophalen, wat een beetje alarmerend kan zijn voor de eigenaren. Maar zoals we eerder vermeldden, kan een WordPress-ontwikkelingsbedrijf of u zelf deze databasefout vrij eenvoudig oplossen.

Voordat u dit echter repareert, moet u begrijpen wat de oorzaak is van de “WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding”.

Wat veroorzaakt een fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op WordPress-websites?

Deze WordPress Database-serverfout kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Van eenvoudige configuratieproblemen tot complexere servergerelateerde problemen, hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van deze WordPress-sitefout:

Onjuiste databasegegevens: Een veel voorkomende oorzaak zijn onjuiste databasereferenties (databasenaam, gebruikersnaam, wachtwoord, host) in het wp-config.php. Als een van deze inloggegevens onjuist is, kan WordPress geen verbinding met de database tot stand brengen.

Databaseserver onbereikbaar: Als de databaseserver offline is of veel verkeer of technische problemen ondervindt, kan WordPress geen verbinding tot stand brengen. Dit kan te wijten zijn aan onderhoud van de netwerkserver, problemen of problemen met de infrastructuur van de host. Zorg ervoor dat u de beste hostingservice voor uw WordPress-website selecteert.

Beschadigde database: Een beschadigde database kan voorkomen dat WordPress er verbinding mee maakt. Verschillende factoren, waaronder servercrashes, onvolledige updates of inconsistenties in de gegevens, kunnen corruptie veroorzaken.

Onvoldoende databaserechten: Soms beschikt de databasegebruiker die aan WordPress is gekoppeld niet over de benodigde rechten om toegang te krijgen tot de vereiste databasetabellen en deze te manipuleren. In dat geval treedt deze WordPress-fout op omdat de verbinding niet tot stand kan worden gebracht.

Lezen:  Een Merchant's Guide voor het gegroepeerde product in Magento 2: wat het is & Hoe te gebruiken

Problemen met serverbronnen: Als de hostserver van de site te maken krijgt met resourcebeperkingen of verkeersproblemen, kan dit de prestaties van de databaseserver beïnvloeden en tot verbindingsfouten leiden.

Plug-in- of themaconflict: Bepaalde plug-ins of thema’s kunnen zodanig met de database communiceren dat de verbinding wordt verstoord. Het deactiveren van recent toegevoegde plug-ins of het terugkeren naar een standaardthema kan dergelijke conflicten helpen identificeren.

Bestandssysteemfouten: Essentiële bestanden en elementen in de bestands- en mapstructuur van WordPress ontbreken mogelijk, zijn beschadigd of onjuist geconfigureerd. Deze bestanden zijn essentieel voor het tot stand brengen van een verbinding met de database.

Overmatig databasequery’s: Slecht geoptimaliseerde zoekopdrachten of overmatige databasequery’s in thema’s of plug-ins kunnen de server overbelasten en resulteren in een databaseverbindingsfout.

Problemen met geheugenlimiet: Als WordPress de toegewezen geheugenlimiet verbruikt terwijl hij probeert de verbinding tot stand te brengen, kan dit tot deze databasefout leiden.

Beperkingen voor webhosting: Sommige webhostingproviders hebben beperkingen op het aantal gelijktijdige databaseverbindingen. Als deze limiet wordt overschreden, kan dit leiden tot verbindingsproblemen.

DDoS-aanvallen: Gedistribueerde Denial of Service-aanvallen kan de server overweldigen, waardoor het vermogen om databaseverbindingen te onderhouden wordt aangetast.

Server-verkeerde configuraties: Verkeerde configuraties in serverinstellingen, firewallregels of beveiligingsmaatregelen kunnen de databaseverbinding verstoren.

Nadat u de juiste oorzaak van de fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op de WordPress-site heeft geïdentificeerd, kunt u de juiste oplossing instellen.

Zes manieren om de WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op te lossen

Er kan vanwege verschillende oorzaken een databaseverbindingsfout optreden op een WordPress-website. Maar wat de reden ook is, er zijn een paar manieren om deze veelvoorkomende WordPress-fout op te lossen:

1. Controleer de aanmeldingsgegevens voor de database en voer deze opnieuw in

Stel dat het probleem is dat u onjuiste aanmeldingsgegevens voor de database hebt ingevoerd in het bestand ‘wp-config.php’. Dat moet ervoor zorgen dat WordPress geen verbinding kan maken met de database, wat resulteert in de “WordPress Error Establishing Database Connection”. In feite is dit de meest voorkomende reden achter deze foutmelding.

Zo kun je dit oplossen:

Stap 1: Ga naar het Hosting Controlepaneel of de FTP-client (zoals FileZilla, Cyberduck, Transmit, enz.) om verbinding te maken met de server van uw website.

Stap 2: Zoek de hoofdmap van uw WordPress-installatie, waar u het bestand ‘wp-config.php’ vindt. Dit bestand bevat cruciale configuratie-instellingen voor uw WordPress-website.

Stap 3: Open wp-config.php en bewerk het via een ingebouwde code-editor of een code-editor van derden (Visual Code Studio).

Stap 4: Controleer de vier belangrijke elementen van uw wp-config.php-bestand:

// ** Database-instellingen – U kunt deze informatie opvragen bij uw webhost ** // /** De databasenaam voor WordPress */ definiëren( ‘DB_NAME’, ‘database_name_here’ ); /** Database-gebruikersnaam */ definiëren(‘DB_USER’, ‘gebruikersnaam_hier’); /** Databasewachtwoord */ definiëren( ‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’); /** Hostnaam database */ definiëren(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

  • Database naam: database_naam_hier
  • Database-gebruikersnaam: gebruikersnaam_hier
  • Databasewachtwoord: wachtwoord_hier
  • Database-hostnaam: lokalehost

Stap 5: Als u niet zeker bent over uw databasegegevens, log dan in op uw hostingcontrolepaneel en zoek de databasegegevens. Ze zouden u de juiste waarden moeten geven die u moet invoeren.

Stap 6: Als de inloggegevens ingevoerd in het ‘wp-config.php’-bestand niet overeenkomen met de juiste gegevens van het hostingpaneel, vervang en update ze dan.

Stap 7: Nadat u de inloggegevens hebt bijgewerkt, slaat u ‘wp-config.php’ op en uploadt u het terug naar de server, ter vervanging van de oude versie.

Stap 8: Wis ten slotte het cachegeheugen en de cookies en bezoek uw website opnieuw om te zien of de fout nog steeds bestaat.

Lezen:  WordPress-logboeken gebruiken om de activiteit op uw site te begrijpen

Het corrigeren en opnieuw invoeren van de inloggegevens van de database zorgt ervoor dat WordPress een geldige verbinding met de database tot stand kan brengen. Uw website zou nu moeten worden geladen zonder het bericht WordPress Error Establishing Database Connection. Deze methode is vooral handig als u uw WordPress-website zojuist naar een andere host heeft gemigreerd.

2. Zorg ervoor dat het websitedomein naar de huidige hostprovider verwijst

Wanneer u uw WordPress-website naar een nieuwe hostingservice migreert, worden alle websitebestanden naar de nieuwe hostserver verplaatst. Maar als het domein niet naar de nieuwe host verwijst (degene die uw database host), zal dit resulteren in een fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op de WordPress-website.

Laten we eens kijken hoe u deze WordPress-databasefout kunt oplossen:

Stap 1: Ga naar het cPanel van het bedrijf waar u uw domein heeft geregistreerd (domeinregistrar). Hier beheert u uw domeininstellingen. Deze instellingen worden meestal aangeduid als ‘DNS-beheer’, ‘Naamservers’ of iets dergelijks.

Stap 2: Nadat u de DNS-instellingen heeft gevonden, bevestigt u dat uw domein de juiste naamservers gebruikt die door uw huidige hostingprovider zijn geleverd. Deze naamservers zijn verantwoordelijk voor het doorverwijzen van bezoekers naar de hostingserver van uw website.

Stap 3: Als u uw website onlangs naar een nieuwe hostingprovider heeft gemigreerd, moet u mogelijk de naamservers bijwerken zodat deze overeenkomen met de huidige hosting. Het zorgt ervoor dat de juiste server verzoeken voor het domein van uw website afhandelt.

Stap 4: Nadat u wijzigingen heeft aangebracht aan uw naamservers, moet u enige tijd wachten voor DNS-propagatie. Het kan enkele uren duren voordat de wijzigingen via internet worden doorgevoerd.

Stap 5: Wis de cache en cookies van uw browser om ervoor te zorgen dat u geen in de cache opgeslagen foutmelding te zien krijgt.

Bezoek hierna uw website om te controleren of het probleem “Fout bij het tot stand brengen van databaseverbinding” is opgelost. Als verkeerde domeinconfiguraties dit probleem zouden veroorzaken, zou dit stapsgewijze proces waarschijnlijk de databaseverbindingsfout oplossen.

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat DNS-wijzigingen zich wereldwijd verspreiden, dus wees geduldig nadat u aanpassingen heeft doorgevoerd. Bovendien raden we u aan voor hulp bij deze methode contact op te nemen met uw WordPress-hostingprovider.

3. Herstel corrupte WordPress-database

Een corrupte database kan de normale werking van uw WordPress-website verstoren. Dat omvat ook de mogelijkheid om een ​​verbinding tot stand te brengen met de databaseserver.

Dit stapsgewijze proces helpt de corrupte WordPress-database te herstellen en het probleem effectief op te lossen:

Stap 1: Zoek en open het wp-config.php-bestand in de WordPress-hoofdmap via uw hostingcontrolepaneel of een FTP-client. Voordat ze verder gaan, maken de WordPress-experts een reservekopie om er zeker van te zijn dat er een weg terug is in geval van een probleem.

Stap 2: Open het bestand ‘wp-config.php’ om het te bewerken in een code-editor naar keuze.

Stap 3: Voeg deze coderegel toe boven de tekst ‘Dat is alles, stop met bewerken!’ lijn.

definieer(‘WP_ALLOW_REPAIR’, waar);

Stap 4: Bewaar en upload het gewijzigde ‘wp-config.php’-bestand terug naar uw websiteserver, ter vervanging van de oude versie.

Stap 5: Open nu uw websitebrowser en bezoek de volgende URL:

http://www.uwsite.com/wp-admin/maint/repair.php (Vervang “uwsite” door de domeinnaam van uw website)

In de reparatietool krijgt u twee opties te zien: “Database repareren en optimaliseren” en “Database repareren”. Wij raden u aan voor het laatste te kiezen, omdat dit niet alleen de database repareert, maar ook optimaliseert voor betere prestaties. Dit reparatieproces kan enkele minuten duren, dus wees geduldig.

Stap 6: Nadat het reparatieproces is voltooid, verwijdert u het codefragment dat u in stap 3 aan het bestand wp-config.php hebt toegevoegd. Sla dit bestand vervolgens op en upload het terug naar de server van de website.

Lezen:  Alles wat u moet weten over Facebook Messenger-chatbots

Bezoek uw website opnieuw om te zien of de “Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding” is opgelost of nog steeds bestaat. Deze methode kan voor sommigen een beetje lastig zijn, omdat een kern WordPress-bestand wordt bewerkt en gerepareerd om de fout op te lossen. U kunt dus contact opnemen met een WordPress-ontwikkelingsbedrijf. Hun experts hebben de vaardigheden en ervaring om met deze WordPress-fout om te gaan.

4. Corrupte WordPress-bestanden repareren

Beschadigde WordPress-kernbestanden (inclusief de plug-ins, thema’s en meer) kunnen de functionaliteit van uw website verstoren. Dat omvat ook de mogelijkheid om verbinding te maken met de databaseserver, wat resulteert in de fout.

Zo kunt u deze WordPress-fout verhelpen:

Stap 1: Voordat u wijzigingen aanbrengt, moet u een back-up maken van uw websitebestanden en database. Het zorgt ervoor dat u een veilig terugkeerpunt heeft voor het geval er iets misgaat.

Stap 2: De eerste stap om dit probleem op te lossen, is nu vaststellen welk corrupt bestand dit probleem zou kunnen veroorzaken. Vaak getroffen bestanden zijn onder meer kern-WordPress-bestanden en essentiële thema- of plug-inbestanden.

Stap 3: Download vervolgens een nieuwe kopie van elke mogelijk beschadigde plug-in, thema of ander bestand. De plug-ins en het thema kunnen worden gedownload via de officiële WordPress-repository.

Stap 4: Vervolgens hebben de WordPress-ontwikkelingsexperts toegang tot de nieuw gedownloade bestanden via het hosting cPanel of de FTP-client.

Stap 5: Nu komt de cruciale stap. Navigeer naar de map van uw WordPress-website waar het corrupte bestand zich bevindt. Laten we zeggen dat het corrupte bestand een plug-in is. Installeer vervolgens de WordPress-plug-in met een nieuw bestand en vervang dit door het corrupte bestand.

Als u het oude bestand overschrijft, worden de mogelijk corrupte elementen van het bestand verwijderd. Dat geldt ook voor de problemen die kunnen leiden tot problemen met de databaseverbinding. Deze methode helpt de integriteit van de kernbestanden van uw website te herstellen en verbetert de algehele stabiliteit.

5. Controleer of uw WordPress-databaseserver niet beschikbaar is

Een van de meest voorkomende redenen achter de WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding zijn problemen met de databaseserver. Als de databaseserver zelf offline is of veel verkeer of technische problemen ondervindt, kan WordPress geen verbinding met de database tot stand brengen.

Laten we eens kijken hoe je ermee om kunt gaan.

Stap 1: Een databaseserver kan meerdere websites hosten (of het nu uw meerdere websites zijn of andere websites). Je moet dus controleren of andere websites ook dezelfde fout tegenkomen. Dit kan helpen bepalen of het probleem specifiek is voor uw website of dat het meerdere sites treft.

Stap 2: Vervolgens moet u contact opnemen met het ondersteuningsteam van uw hostingprovider om hen om een ​​onderzoek naar deze kwestie te vragen. Zo kunnen zij u adequaat informeren over de status van de databaseserver.

Stap 3: WordPress-hostingservices bieden gepland onderhoud voor hun servers. Controleer dus regelmatig je hosting cPanel en andere communicatiekanalen op eventuele meldingen over lopend onderhoud of server downtime.

Stap 4: Soms plaatsen hostingproviders ook updates over de serverstatus of het onderhoud op hun sociale media-accounts of servicestatuspagina’s. U krijgt dus beter inzicht in fouten bij het tot stand brengen van een databaseverbinding of elk ander type veelvoorkomende WordPress-fout.

Stap 5: Houd de updates van uw hostingprovider in de gaten. U krijgt bericht wanneer de databaseserver weer online is en de verbinding kan worden hersteld.

Het is belangrijk om tijdens dit proces geduldig en goed geïnformeerd te blijven, omdat de oplossingstijd kan variëren, afhankelijk van de oorzaak van de downtime.

6. Update de WordPress-installatie

Verouderde WordPress-kern, thema’s of plug-ins zijn altijd een probleem voor de website. Het kan leiden tot compatibiliteitsproblemen die de databaseverbinding en de algehele prestaties van de site beïnvloeden.

Lezen:  Gaming en VPN's: het spel verbeteren en de privacy beschermen

Volg dus dit proces om deze WordPress-fout te verhelpen:

Stap 1: Maak voordat u updates uitvoert een back-up van uw websitebestanden en database. Dit zorgt ervoor dat u een veilig punt heeft waarnaar u kunt terugkeren als er problemen optreden tijdens het updateproces.

Stap 2: Log vervolgens in op het WordPress-beheerdersdashboard. Als er een melding is voor een update met de WordPress-kern, klik dan op de knop om het proces te starten.

U kunt ook naar “Updates” in het Dashboard-gedeelte gaan en op de knop “Nu bijwerken” klikken om de nieuwste versie van WordPress bij te werken en te installeren.

Stap 3: In het gedeelte ‘Updates’ kunt u ook controleren op updates voor uw thema’s en plug-ins. Selecteer alle beschikbare updates en klik op de knop ‘Plugins bijwerken’ of ‘Thema’s bijwerken’.

Stap 4: Bezoek na het updaten uw website om er zeker van te zijn dat deze correct functioneert.

Als u problemen ondervindt, is het mogelijk dat een thema of plug-in niet compatibel is met de nieuwste versie van WordPress. Deactiveer de thema’s en plug-ins één voor één om de problematische te identificeren.

We raden u aan een thema of plug-in bij te werken, zelfs als u deze niet vaak gebruikt.

Ten slotte moet u er bij elk van de bovengenoemde methoden voor zorgen dat u de browsercache leegmaakt en de website opnieuw test om te verifiëren dat de “WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding” is opgelost.

Niet iedereen beschikt over de codeervaardigheden en ervaring om de WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op te lossen. We raden u daarom aan verbinding te maken met een WordPress-serviceprovider. We hebben uitgebreide WordPress website-onderhoudspakketten om ervoor te zorgen dat uw website na ontwikkeling effectief blijft werken.

Veelgestelde vragen met betrekking tot WordPress-fout bij het tot stand brengen van databaseverbinding

Waarom treedt de fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op?

De fout kan verschillende redenen hebben, zoals onjuiste databasegegevens, een corrupte database, problemen met de databaseserver, webhostingproblemen, thema- of plug-inconflicten en meer.

Kan ik deze fout oplossen zonder technische expertise?

Sommige methoden, zoals het controleren van inloggegevens en het controleren van domeininstellingen, kunnen worden beheerd door gebruikers met technische basisvaardigheden. Voor complexere oplossingen, zoals het repareren van een corrupte database, kan echter een hoger niveau van technische kennis nodig zijn. Als u het niet zeker weet, is het raadzaam om hulp te zoeken bij een WordPress-website-ontwikkelaar of de hostingprovider.

Hoe kan ik de “Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding” in de toekomst voorkomen?

Om deze fout te voorkomen, moet u uw WordPress-kern, thema’s en plug-ins up-to-date houden en regelmatig een back-up van uw website maken. U kunt ook uw database optimaliseren, een betrouwbare hostingprovider kiezen en de best practices voor website-onderhoud volgen.

Conclusie

Fouten komen vrij vaak voor op elke website, of deze nu met WordPress of een ander CMS is gemaakt. Een van de meest voorkomende is de WordPress-fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding. Het betekent dat de website geen verbinding kan maken met de onderliggende databaseserver.

U kunt deze fout op zes manieren oplossen:

  • Controleer de aanmeldingsgegevens voor de database en voer deze opnieuw in.
  • Zorg ervoor dat het websitedomein naar de huidige hostprovider verwijst.
  • Repareer een corrupte WordPress-database.
  • Herstel corrupte WordPress-bestanden.
  • Controleer of de WordPress-databaseserver niet beschikbaar is.
  • Update de WordPress-installatie.

Als u deze methoden op de hierboven genoemde manier volgt, kunt u deze fout effectiever oplossen. Maar als u het moeilijk vindt om dit of een ander probleem op te lossen, raden we u aan vandaag nog contact op te nemen met onze experts!

Nieuwe Publicaties:

Aanbevolen